Reise

Disneyland Paris Guide

Her bør du bo:

Å bo inne i Paris og ta en dagstur ut til Disneyland, er null problem. Så fort du kommer deg til Chatelet Les Halles er det bare å hoppe på et linje A RER tog, og du er ute ved Marne-la-Vallée — Chessy og Disneyland etter litt over en halvtime.
Det er satt opp ulike shuttlebusser fra sentrum, lett tilgjengelige taxier og Uber, kjøreturen fra sentrumskjernen er satt til rundt 35 minutter.

Er planen å kun ha en dagstur i Disneyland og benytte resten av turen i Paris, da er selvfølgelig bykjernen i Paris stedet å bo. Her finnes det 12 arrondissement med rekke sjarmerende hotell.
Dersom hovedmålet med ferien er å besøke Disneyland er områdene rundt Marne-la-Vallée som Disney sine enge resorter eller Val d’Europe som er under fem minutter i bil unna.  De fleste hotellene har gratis shuttlebusser til parken.

DSC_1380

Steder å spise i Disneyland:
Disneyland har en lang rekke med spisesteder, mye lenger enn jeg til nå har rukket å besøke på de fire turene over dit.
De har alt fra Counter service (tenk McDonalds stil) til table service restauranter.
Alle restauranter er tilgjengelig på Disneyland Paris sine hjemmesider for begge parker pluss Disney Village, og de fleste spisesteder har full meny liggende under info så det bare er å laste ned.
Det skal være noe for enhver smak å få tak i parken, og mer om:
Fuente del Oro Restaurante, Hakuna Matata, Plaza Gardens Restaurant og Earl of sandwiches kommer senere. Mer om Rainforest Cafè i Disney village finner du  her.

54798575_341284253175811_6841771199018565632_n

Snacks:
Snacks i enhver Disneypark er noe for seg selv, og det finnes virkelig noe for enhver smak!
Alt fra popcorn og karamelliserte epler til Mikke Mus formede cookies og klassiske franske crepes.
Så gå amok og kjøpe alt, sånn som jeg alltid drømmer om!

20171118_175706

Dette bør du gjøre:

Disney er så mye, og det er omtrent forskjellig for oss alle sammen så det å si dette burde du gjøre er som å stikke en tå ut i et vann fylt med pirajaer.
Men når du først er i Disneyland Paris er det et par ting du burde gjøre uansett!

Se slottet til Tornerose. Ta deg tid til å oppdage slottet, både med utsikten fra terrassene utenfor gjenfortellingen om historien til Tornerose. Oppdag Maleficent i drageform i hulen under slottet, før du lister deg opp trappen til glassblåserne.

20171118_145308

Forsøk å dra sverdet opp av stenen i slottets bakgård.
Ønsk deg noe i Askepott sin ønskebrønn, og ta en titt på den nydelig vognen hennes.

Gi prinsesse butikkene i bakgården til slottet en sjanse, for går du rett befinner du deg plutselig i de syv dvergenes hytte.

Besøk alle landene parken har å by på, du finner alt fra Skull rock, Agrabah og  Cheshire-katten til et glimt av framtiden. Bare fantasien setter grenser, så ta dere tiden til å oppdage alt i kriker og kroker og nyt dagen.

DSC_1384

Tips og triks:

Forhåndskjøp billetter på nett. Selv om du ikke får en av disse supersøte billettene som du får når du kjøper billetter på stedet, sparer du både penger og tid.

Sjekk prisen i ulike valutaer på Disneyland sine egne sider, og book i den beste valutaprisen.

Last ned Disneyland appen, så får du total oversikt over alt i parken!

Fast pass, er det noen attraksjoner dere gjerne vil ta og det er lang ventetid på er fastpass et must! Fastpass i Disneyland Paris virker litt annerledes enn parkene over i statene. Her er det nemlig kun lov med et fastpass av gangen, for man benytter inngangsbilletten sin.
Neste mulige bookbare fastpass tid står over fastpass inngangene.

Ta med egen drikke og snacks. Selv om jeg tidligere i innlegget lovpriste Disney sin snacks, kan det ikke skyves under en stol at de ikke er billige og det samme gjelder drikke.
Derfor er det penger å spare på å ha med seg drikkeflasker og lett snacks i sekken.
De har også fyllestasjoner for vannflasker rundt omkring i parkene.

Er det en karakter du gjerne vil møte? Vil du ha en god plass til paraden?
Sjekk tidene på karaktermøter og parader for så å planlegge rundt disse.

55529822_541258036397191_6424932223371182080_n