Mat,  Oppskrifter

Orange Chicken

For en stund tilbake fortalte jeg dere om Orange Chicken som vi hadde spist i den kinesiske paviljongen i Epcot.
Denne oppdaget vi først hos Panda Express i Las Vegas, og når sant skal sies så er det her du finner den beste.
Dessverre har vi ikke noe Panda Express i Norge, ei heller har jeg funnet noe sted som serverer Orange Chicken her til lands.
Så da er den eneste løsningen å lage det selv, derfor tenkte jeg før helgen slår til å dele en oppskrift vi prøvde ut for noen uker siden.

img_0217

Ingredienser:

1 kopp BBQ saus
1 kopp Appelsin marmelade (søt)
2 spiseskjeer med soya saus
Kylling fillet (her ble det brukt 3 stykker)
1 kopp med mel (Dette kan du justere selv, her ble det brukt mer mel)
2 egg
Olivenolje til steking (ca. 4-6 spiseskjeer)

img_0204

Slik gjør du:

1. Start med å lage appelsin sausen i en liten kjele.
Bland BBQ sausen, marmeladen og soyasausen, rør under oppkoking og la det stå og småkoke.

  1. Del opp kyllingfileten i passende små biter.
    Rør eggene sammen i en bolle. Dypp kyllingbitene i eggene før du dekker de med mel.
    Legg kyllingen i en oppvarmet stekepanne
  2. La kyllingen steike i 3-4 minutter før du vender de. La de steike til begge sidene er sprøe.
  3. Legg kyllingen i en bolle og hell appelsin sausen over og miks det sammen. Her kan det være smart å bruke en stekepinsett/tang for å vende kyllingen ordentlig inn i sausen.5. Retten passer godt både til ris og nudler. Her hjemme ble det servert med ris, mens på Panda Express foretrekker jeg å ha nudler til