Reise

Å reise med håndbagasje

Å reise med bare håndbagasje er et lite kunststykke i seg selv.
For hvordan skal du pakke en så liten bag når du skal være borte over en litt lenger periode?
Og hvordan skal du klare å velge ut akkurat rett antrekk for hver dag? Og hvordan skal du få med deg alt hjem igjen dersom du har shoppet?

Dette er ikke helt enkle spørsmål å besvare og det er først i det siste at jeg personlig har begynt å reise til utlandet med kun en kabin koffert.
Da har jeg gjerne med meg en bag som jeg kan sende på veien tilbake, slik at jeg kun trenger betale for bagasje en vei. Med mindre bagasjen er inkludert i billetten.

IMG_0306

Det som er viktig å huske på er at håndbagasje reglene blir stadig strengere og strengere.
Pakker du mer enn du har lov til å ha med deg i håndbagasjen kan det fort bli en dyr opplevelse ettersom den da gjerne blir sjekket inn på din regning.
Men vær obs på at har flyselskapene fulle fly, har de ikke plass til all håndbagasjen om bord dessverre. I slike situasjoner kan du fort få muligheten til å sjekke inn håndbagasjen helt fram til siste destinasjon. Og hvor deilig er ikke egentlig det? Å slippe styre med den bagen eller kabinkofferten opp og ned i hyllene, og heller bare ha med seg det man faktisk trenger om bord.

Det kan være greit å lese seg opp på håndbagasje reglene hos det selskapet du flyr med. Hos noen selskap er det kun lov med en liten sekk eller veske som håndbagasje, med mindre du har priority ellers må alt sjekkes inn til en fastsatt sum. Hos disse selskapene kan det være greit å lese seg opp og undersøke hva som blir billigst, er det billigere å betale for å være priority? Eller lønner det seg rett og slett bare booke en bag som skal sjekkes inn. Reiser man flere sammen, kan man jo fort dele bagasje og spare penger på å ha en innsjekket bag.

20190101_195744


Noen tips for å reise med håndbagasje er:

– Blir det litt større kolliet som gjerne er en kabinkoffert eller bag for stort? Det kan være greit å investere i en kabin koffert som opprettholder målene til de fleste selskapene, dersom man planlegger å reise en del med bare håndbagasje.

– Sjekk at du ikke overgår størrelse målene til selskapet. Har jeg for mye om jeg velger å bruke den sekken/vesken som tilbehør?

DSC_1452

-Vær også observant på maksimum vekten som er tillatt hos det enkelte selskapet, vekten varier nemlig hos de ulike flyselskapene. Her snakker vi variasjoner fra 5 kg tillatt hos enkelte selskap til at andre som ikke har noen vektgrense.

– På denne siden til Expedia finner du reglene for størrelse og vekt hos en rekke selskaper, du finner også reglene for innsjekket bagasje. (Men hver observant på at enkelte selskaper varier vekten ut fra hvor mye du har betalt for)
https://blogg.expedia.no/handbagasje-pa-fly-storrelse-og-vekt/

Morris har også en fin størrelse guide på sine sider som du kan finne her
https://www.morris.no/guide-handbagasje

20181127_103744

– Vær obs på reglene om hva som er tillat i håndbagasjen og ikke.
Det er veldig surt å eventuelt måtte kaste en helt ny krukke med ansiktskrem fordi den er for stor å ha med seg gjennom sikkerhetskontrollen.
Derfor kan det være lurt å investere i toalettartikler i reisestørrelser, eller flaskesett du kan fylle selv.
Husk at det er lov med maksimum 100 ml i hver flaske, og kun en plastikk pose med rom for 1 liter flytende.

Hvis du må ha med medisin på reise må disse være merket, og det kan være lurt å ha med et bevis på at du trenger disse. Og husk å ALLTID ta med livsviktige medisiner i håndbagasjen. Dersom du skal være lenge borte, tenk risiko for at bagasjen kan bli borte. Ta derfor med all medisin i håndbagasjen eller noen dagers ekstra dose, det er alltid bedre å være sikker.
For mer info om medisiner i fly bagasjen eller på reise generelt så finner du det her:
https://www.vitusapotek.no/livsstil-og-kosthold/reise/medisiner/medisiner-pa-reise/a/A83